Rss Feed
  1. Tag

    Saturday, May 22, 2010

    Oh god. first time nak main tag ni. so here goes nothing

    A tag from Lady of Leisure


    Adakah anda mempunyai lesen memandu?
    Ada

    Bilakah anda mengambil lesen memandu?
    Hurm. 2000.

    Berapa lamakah pengalaman memandu anda?
    Hurm. 10 years. kan? 2010-2000?

    Pengalaman pahit ketika memandu?
    Banyak.

    1-2nd day dapat lesen dah accident langgar kereta askar dekat area Sungai Udang. Tapi cium bumper je. so nothing much. Kereta Kancil masa tu.

    2-Then accident kat MRR2 otw back to Pandan Perdana. Bawak Kelisa. Hujan, jalan licin, puasa sunat, lapar, tak tido buat assignment. so terlelap and skidded langgar kereta depan and kereta depan langgar kereta depan and kereta belakang langgar kereta I. Amek kau.

    All the other 3 cars are chinese male drivers, and they try to komplot nak tipu kata i yang paling belakang. padahal i kereta num3. Naseb aku ni reti cakap and paham mandarin. So, ada satu abang ni *had to trust him, there's nobody to call* cerita kat dia pasal those guys punya conversation and abang ni cepat cepat bawak i g police station and I get to tell the police what really happen so those guys tak dapat kelentong police. *zaman tu tak ramai yang ada phone ada camera*

    3-Baru lepas putus cinta, bawak wira *abah beli masa lelong kat selayang* it was raining, i was hydroplaning. kereta tu pusing pusing and i remember thinking, ok... im going to die... sekali tak mati, kereta remuk like hell. its a total loss. There goes RM12k... *Abah bayar cash*

    Pengalaman manis?
    Hurm. There's nothing manis about driving rasanya. Tapi agak manis bila bawak 180km/h to 200km/h kat highway balik melaka. 30mins to 45mins sampai dah melaka. masa tu bawak Audi. God I love Audi.

    3 tabiat ketika memandu?
    1- Usik muka. Tak kira lah kupek bibir kering ke, korek jerawat ke, korek hidung ke :p
    2- Swearing and cursing other drivers *especially orang yang suka cut cues*
    3- Talking on the phone *sorry pak polisi*

    3 pantang time aku memandu bila:
    1- Orang potong line. aku penat beratur, kau suka-suka hati nak potong kan? !@#^$^(*&%$$#
    2- Orang guna emergency lane. !@#^$^(*&%$$#
    3- Kereta yang pasang lampu tinggi. !@#^$^(*&%$$#

    Pernah terlibat dengan kemalangan?
    Dah cerita dah kat pengalaman pahit :D

    Huhuhuhu... Akhirnya....

    Saya nak tag

    2- Ann
    | |


  2. 3 comments:

    1. Lady of Leisure said...

      by now mesti dah terer drive kan..
      :)

    2. annfrendly said...

      OMG..
      accident kat MRR2.. jalan tu memang bahaya.. depan rumah ann aje.. selalu orang ada accident sini..

      lajunya.. tak gayat ke.. kalau ann naik kete gan zara.. sure pegang kiri n kanan kereta sambil pejam mate..

    3. ZARA said...

      lady:

      Ok lah... terror gak lah... kuang kuang kuang

      Ann:

      tu dulu ann... sekarang dah bawak slow cam kura2 :p

My Shelfari Bookshelf

Shelfari: Book reviews on your book blog