Rss Feed
  1. Definitely not a night for ME to remember!

    Tuesday, October 14, 2008


    Junaidi Asmara said...
    table sponsorship tak kosong sebenarnya malam tu. Saya hanya dapat masuk ke dewan jam 10 malam. Berkorban juga untuk pick up Dean kita di jalan Duta. It's ok. tanggungjawab tak kira waktu. Tak dapat juga makan kerana sudah tiba masa dessert. Its ok. Asalkan yang lain dapat makan. Duit? dari awal semester sampai akhir, hampir saja mencecah ribuan. Takpa, biar berkorban, asal event dapat jalan atas nama semua. Dari 7 a.m di KLCC, keluar semula 1.30 a.m. Penat?tak terkira.I guess law of attraction doesnt apply this time ha Azza?Whats your part?

    Hakim Nasir said...
    salam.esok selasa jam 8.30 malam,bk 55,akan diadakan post mortem untuk mpg. Kita 1 batch kan,6 semester bersama,n aza dah keluar banyak duit untuk mpg kan? kesian aza,kesian ikmal x dapat makan sedap.jadi jemputlah hadir esok boleh kita selidik apa yang jadi malam tu. insyaallah, setiap biro akan cuba beri jawapan yang bernas untuk jadikan MPG aza "a night to remember".Assalamualaikum.

    dyana hanni said...
    Aza,first and foremost, i would like to thank u for coming. i'm sorry you didn't get to sit with people you know. i know how it must be like, as i was sitting rite at the very front of the stage with a few lecturers and MPPs. no, none of my friends were sitting with me. in fact, none of my friends stood beside me throughout the MPG except for Sarah, Chicha and Nareem. a few backed out. but i made it thru the rain. thanks to everyone whom i never thought wud be my fren. they supported me with all their hearts and gave me a shoulder to cry on when i feel like it. yea i did cried. why? for the sake of pleasing 209 students from our batch and not to forget 190 guests. call it your night to forget. it's your choice. but please don't forget to thank those who've worked very hard to make it a night to forget.not like you i did not spent rm200 for our MPG. as well as my team. we did not spent rm200 for our mpg. we spent rm200 for the dinner. a few more RMs for petrol, maxis bill account, printing, and a lot more. my pleasure, i can show you the bill. and none of your money were used. how much did u or was it your boyfriend spent again? rm400? sorry u had to spend so much for a night to forget.btw, thank u for coming. you are cordially invited to the MPG post mortem tomorrow night. maybe you have something to say. or maybe not.i on behalf of the team thank u again and sorry for the inconvinience we've caused.

    Best Regards,

    Dyana

    p/s: kepada suara-suara yang tak layak, tak malu ke ada hati nak bersuara?

    Hahaha... ada yang makan cili ke? kenapa terasa pedas? for those who dont know me and and dont know what my post 'A Night to Forget' is all about... BACK OFF!!! Ada aku tulis aku bengang ngan sume budak dalam committee MPG ke? Korang reti membaca ke tidak?

    Ingin aku tekan kan disini... Aku bukan bengang dengan sume dalam committee, yang aku bengang ialah kenapa sebagai seorang manusia yang boleh berfikir dengan waras menyuruh aku dan kawan2 aku yang nama ada dalam senarai table 28 dihalau ke table 4 yang ada satu je seat lepas tu ditendang pula ke table 3 yang langsung takda orang. Ada aku sebut nama ko Boy? Ada aku sebut nama ko Dyana? Aku sebut nama Iwa. Masa kena halau aku diam walaupun aku marah, sebab UNJUST!!! Tidak adil padaku kerana nama aku ada kat situ tapi sebaliknya aku kena mengalah pada 8 budak kat table aku. In addition, hujung post aku ada tulis,

    To 'the' and the friends... Hey!!! Allah tu ada. if ko tak dapat balasan kat dunia, kat akirat ko dapat! Good Luck on your life journey. Masa ko stumble and tergolek ingat lah aku. Orang yang ko aniaya.

    And bila aku kata “Only Paul and Cha realized that I was so far away from our other classmates.” Aku maksud kan dalam sume budak kelas aku diorang dua je Nampak aku tercampak jauh.

    Bila aku baca komen2 korang yang KONONnya nak jd cynical, aku jadi agak kelakar gak ar sebab aku rasa korang defensive tak semena2. tak payah lah nak poyo poyo guna ayat yang sopan, KONONnya aku lah yang tak mengenang budi korang yang bertungkus lumus menjayakan MPG ni. Habis dah sume pahala korang. Nak tolong biarlah ikhlas. Korang mengungkit2 apa yang korang dah buat utk MPG ni seakan korang buat untuk menunjuk pada aku. Bukan ke untuk tolong anak yatim? Tak perlu lah. Aku, Amy and Ikmal tak marah korang pon sebelum nih. Tapi sekarang ni aku dah marah. Sebab aku memang pantang orang kata aku bukan-bukan.

    Aku jenis suka mengamuk. Memang aku mengaku. Tapi aku fikirkan tak nak spoilkan event yang korang susah payah buat ni, aku tak make a scene dalam dewan. Aku marah iwa luar dewan. Sebab aku bengang dia suruh aku pindah table 4, tapi dia xlead pon pergi table tu. Aku terpinga2 dalam gelap cari mane table 4 yang pada masa tu kebanyakan label table dah remove. Bila dalam dewan aku diam tak buat kecoh.

    MPG yang aku pergi sememangnya ‘A Night to forget’ sebab lagi aku ingat2 lagi aku bengang dengan budak 8 orang tu sebab diorang telah menganiaya aku. "I guess law of attraction doesnt apply this time ha Azza?" says Boy. Hahahaha... Kelakar lah ko ni Boy. Aku tengah practice Law of attraction lah masa tu. aku dok pikir bukan2 sekali jadi. Korang bukan satu kelas ngan aku. Ko tak read pon post aku sebelum ni. ko kenal ke aku? Aku bukan orang yang marah tak tentu sebab. Aku marah ada sebab. And takda kena mengena2 ngan ko.

    Kecewa! Betul-betul kecewa!

    I have to say Dyana, professionally, if I bump into you tomorow I would have congratulates you on your event held in such big and classy venue. You and your team members seriously managed to pull it off. Personally, my admiration for your hardship dissapear.

    I am just writing what i thought is UNFAIR to me, Amy and Ikmal. If you think that I am trying to condemn your effort. Then let it be. I am just a human who have FEELINGS and EMOTIONS. If you expect someone, after eating rotten food and get sick by it to just sit around and thank the restaurant manager, then I am definitely not that someone.

    I know Iwa is part of your team, probably cubit peha kiri, terasa peha kanan. Tapi you have to remember that we all know each other, that is why i only marah Iwa, not you and everyone else. kalau yang pasal restaurant tadi, that someone tak kenal chef restaurant tu and dia tak tahu salah siapa dia sakit perut. that's why cari manager. And as for me, I know. CLEAR?

    So sorry if korang terasa. Aku pelik gak mula2 korang terasa. Bukan ke event tu a success? Buat apa peduli apa aku atau sesiapa cakap? Dah la aku langsung memang sincerely tak enjoy malam tu, sekarang kena 'remember' pulak malam yang sememangnya aku tak nak simpan dalam hati jadi dendam.

    Hurmm.... Pelik tapi Benar!

    | |


  2. 2 comments:

    1. Aza,

      i try to be bluntly honest with you. basic rule in order to live in this world which Allah have lent us...one has to learn from his/her mistake to move forward.

      you can blame Iwa all you want but please do not forget "kun fa ya kun". nothing is perfect but Him. He might have planned all this to teach both Iwa and you a lesson.

      i'm not trying to be scholarly religious for my own good but things happen for a reason. no, i'm not telling you to forgive and forget (though you could if you want) because it's Syawal and stuff but somehow someday, your paths would definitely cross once again. who knows Iwa might be your child's mother-in-law! nothing is impossible, no?

      my point? we'd love to see you on tonight's post-mortem. say whatever you have in mind...we're MassCommers. just remember to come unarmed...with sharp objects.

    2. ZARA said...

      I have to say, although im 2o something, but i've been through a lot, and seen so many kinds of people.

      Yet, there are always people who surprise me. It is like reminding of my 'naughty days' where everybody have something to prove.

      FYI, i've forgiven Iwa and those other 8 people since that night itself. i highlighted Iwa thingy because somebody terasa aku condemn diorang. which probably sbb diorang defensive.

      Takpelah, sedangkan aku tak mengata diorang, tetiba attack aku belum lagi aku betul betul cakap pasal diorang. point is, apa sahaja aku cakap pon tak guna sebab takda orang nak terima.

      Sebab tu lah bg aku tak guna post mortem tu, rasa macam bukan post mortem tapi utk committee of MPG defend their action. Misunderstanding tu biasa lah macam ko kata lah kan "kun fa ya kun". nothing is perfect but Him.

      "He might have planned all this to teach both Iwa and you a lesson." Iyalah, lesson yang aku pelajari ialah, hurm... jangan percaya cakap ular, freedom of speech ada consequences(kena attack tak tentu pasal)

      I guess i am that immature 'little' girl who only using her blog to blame other people. and never herself. kah kah kah... aku mangsa aku juga pemangsa.

      yang sucks gilernya bila ada suara2yang menyatakan "kitorang buat sume, korang tak buat apa, kitorang dah la penat". seriously adek2 aku yang form 4 and form 5 slalu gile guna ayat ni bila aku soh bagi kuceng makan. kuceng aku kan ramai so nak bg makan mmg agak penat tapi dapat pahala. so bila merungut2 kurang sket lah kot pahala tu, sebab macam tak ikhlas je...

      setiap post aku read and read, again and again supaya orang tak twist my words. still jugak ada org suka main twist-twist. dah macam lawyer pon ada. salah faculty kot, haha...

      Interpret my words carefully sebab it may sounded harsh tapi aku niat baik. Maaf jika ada yang tersinggung.

      Neway, ingin aku mengakhiri di sini bahawa orang yang kenal aku tau aku marah tak lama, especially kalu aku tak rapat ngan orang tu. tapi kalau kawan yang rapat terasa lah sebab kecik hati kan.

      Aku ada my own reason kenapa aku gila babi sedey MPG kali ni, tapi that's one secret i'll never tell...
      XOXO

      kah kah kah

My Shelfari Bookshelf

Shelfari: Book reviews on your book blog